Kudüs'te Bu Sabah Yeni Bir Şehadet Eylemi Gerçekleşti

Bu sabah işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistlere karşı yapılan bıçaklı saldırıda iki Siyonistin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1190 Tarih: 10 Ekim 2015 15:22
Kudüs'te Bu Sabah Yeni Bir Şehadet Eylemi Gerçekleşti

Yediot Ahranot gazetesi verdiği haberde bugün Kudüs’te yapılan bıçaklı eylemde iki kişinin yanında eylemi yapan şahsın da ağır yaralandığını duyurdu.

Bazı kaynaklar, eylemi yapan Filistinli gencin işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildiğini belirterek, işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin ambulansla şehidin cenazesine ulaşmasını engellediğini ifade etti.

Diğer taraftan bu sabah Cenin şehrine bağlı ve ırkçı ayrım duvarının arkasına düşen Bertaa köyünde işgal askerleri Filistinlilere ait bir aracı ateş eşliğinde uzun süre kovaladıktan sonra durdurup içindeki dört kişiyi tutukladı.

Yerel kaynakların belirttiğine göre, işgal güçleri bu sabah Bertaa köyüne giden ana caddede Zekeriyya Kubha’nın kullandığı aracı kovalamaya başladı. İşgal askerlerinin ateşinden kaçan aracı takip eden işgal askerleri ateş etmeyi sürdürdü. Ateş neticesinde aracın camları kırılırken, Zekeriyya Kubha da yaralandı. Daha sonra aracı durduran işgal güçleri içindeki dört kişiyi tutukladı.

fiem

Yorumlar