Uluslararası Af Örgütü "Amnesty" İsrail'in Gerçekleştirdiği Yargısız İnfazların Soruşturulmasını İstedi

Uluslararası Af Örgütü "Amnesty", işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik gayri meşru cinayetlerini ve gereksiz yere orantısız şiddete başvurmasını kınadı.  

Görüntülenme: 1129 Tarih: 29 Ekim 2015 11:36
Uluslararası Af Örgütü

Amnesty, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka ve Kudüs'te Filistinlilerin öldürülmesiyle sonuçlanan son dört olayın incelendiğini ve işgal güçlerinin iddia ettiğinin aksine hiç kimse için tehdit oluşturmadıkları halde kasıtlı olarak katledildiklerinin anlaşıldığını söyledi.

Olayların bir kısmında işgal güçlerinin gerektiği gibi davranmadığını ve hukuka aykırı aşırı tedbirlere başvurduğunu kaydeden Amnesty, işgal güçlerinin tehdit teşkil ettiğinden emin olmadan tasfiyeye başvurduğuna dikkat çekti.

El-Halil kentinde Saad Muhammed Yusuf El-Etraş'ın kimliğini göstermeye çalışırken şehit edildiği olaya değinen Amnesty, görgü tanıklarının Filistinli gencin hiç kimse için tehdit teşkil etmediğini ifade ettiklerini söyledi.

İşgal yönetiminden bu tür olaylarla ilgili tarafsız ve bağımsız bir soruşturma gerçekleştirmesini isteyen Uluslararası Af Örgütü, Filistinlilerin işgal altındaki topraklarda kasıtlı olarak tasfiyelerinin 4'üncü Cenevre Anlaşması'na aykırı olduğunu hatırlattı.

fiem

Yorumlar