Nacıh Bukeyrat Kudüs İntifadasını Değerlendirdi

Mescidi Aksa’daki Şer’i Eğitim Bölümü Başkanı Nacıh Bukeyrat, işgale karşı sürdürülen şimdiki intifadanın Kudüs için bazı talepleri karşılaması gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1489 Tarih: 14 Kasım 2015 18:10
Nacıh Bukeyrat Kudüs İntifadasını Değerlendirdi

Filistin Enformasyon Merkezi'nin kendisiyle yaptığı röportajda Bukeyrat, intifadanın gerçekleştirmesi için bazı talepleri netleştirmek gerektiğini belirterek, bunların başında Yahudilerin  Mescidi Aksa’ya girişlerinin yasaklanması, kapılarının kayıtsız şartsız Müslümanlara açılması, Kudüs mahalleleri arasında gidiş gelişlerin özgürce yapılmasının sağlanması, Kudüs halkına yapılan ekonomik, siyasi ve askeri baskıların son bulması gibi taleplerin geldiğini hatırlattı.

Kudüs için başlayan intifadanın bir dönüm noktası olduğunu belirten Bukeyrat, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek isteyen işgalciye karşı strateji belirlemek için bundan istifade edilmesi gerektiğin kaydetti.

Siyonist işgal rejiminin 1948 yılından beri Mescidi Aksa’nın altında kazılar yaptığına ve hiçbir zaman bunun durmadığına dikkat çeken Bukeyrat, işgalcinin Kudüs’teki insan hakları ihlallerinin %90 arttığını, gece gündüz Kudüs halkına zulüm yapıldığını, evlere baskın düzenlendiğini, gençlerin ve çocukların tutuklandığını ifade etti. 

fiem

Yorumlar