Siyonist Rejim FHKC Üyesi Kadın Avukata 15 Ay Hapis Cezası Verdi

İsrail askeri mahkemesi, solcu kimliğiyle bilinen ve Filistin'in tanınmış avukatlarından olan Halide Jarrar'ı 15 ay hapis cezasına mahkum etti.  

Görüntülenme: 1379 Tarih: 09 Aralık 2015 13:59
Siyonist Rejim FHKC Üyesi Kadın Avukata 15 Ay Hapis Cezası Verdi

Jarrar, Nisan ayında Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan evine düzenlenen baskında tutuklanmış ve 6 ay boyunca yargılanmaksızın gözaltında tutulmuştu.
 
Filistinli avukat, işgal hapishanelerinde bulunan Filistin'li tutsakları savunduğu ve katıldığı eylemlerle ilgili suçlamalarda bulunuluyor. 
 
Yasadışı örgüt üyeliği ve şiddete özendirme suçlarından dolayı tutuklandığı belirtilen Jarrar, 15 aylık hapis cezası dışında yaklaşık 2500 dolar para cezası da ödeyecek.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi olan Jarrar, tutuklu haklarını savunma grubu "Addameer" yönetim kurulunda da bulunuyor.
 
Jarrar'ın avukatı Mahmud Hasan ise, Jarrar'ın askeri mahkemelere hiçbir inancı kalmadığını ve bu yüzden kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ettiğini belirtti.
 
Hassan, Jarrar'ın işgal mahkemelerinden hiçbir şekilde adalet beklentisi olmadığını ifade etti ve İsrail askeri mahkemelerinin verdiği kararların yüzde yüz oranında Filistinliler'in aleyhinde olduğunu söyledi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar