İslami Cihad:''Siyonist Projeyle Mücadele Etmek İçin Ümmetin Vahdeti Önemlidir.''

İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad Nehale, İntifada'nın korunması ve devam etmesi için Filistinliler olarak ortak söylem geliştirmeleri gerektiğini ve İslam ümmetinin baş düşmanının siyonist işgal devleti olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 2046 Tarih: 10 Aralık 2015 17:08
İslami Cihad:''Siyonist Projeyle Mücadele Etmek İçin Ümmetin Vahdeti Önemlidir.''

Siyonist projeyle mücadele etmek için ümmet olarak vahdetin önemine dikkat çeken Nehale, bu mücadeleye en büyük yardımın Filistin halkına maddi ve manevi açıdan destek olmak olduğunu belirtti. Nehale ayrıca kurum, kuruluş ve devletlerin İntifada'nın sürmesi için her alanda koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ve Filistin halkına destek olması gerektiğini belirtti.
 
Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta gerçekleştirilen Filistin’le dayanışma programında konuşan Nehale: "Bugün burada İslam ümmetini temsilen toplanarak, Filistin halkının arkasında olduğunuzu gösterdiniz. Buradaki ruh Filistin davasının ümmet için birleştirici rolünü ve önemini gösteriyor. Kendi aramızda yaşadığımız ayrılıklar ve çatışmalar İsrail'den başka kimseye hizmet etmiyor." ifadelerini kullandı.
 
Nehale: "Bu toplantıda bir kez daha gördük ki, Filistin halkının haklarına düşman olan ve topraklarını gasp eden İsrail'den başka bir düşmanımız yok." dedi ve kimsenin kendilerini bu yoldan döndüremeyeceğini belirtti.
 
İsrail ile müzakere yolunu savunan ve işgal devletiyle ilişkiler kurup onu tanıyan bazı Filistinli'lerin bu tutumuna anlam veremediğini belirten Nehale, müzakere yolunu asla kabul etmediklerini ve sonraki nesillerin geleceğini vahdet ve birlik ile inşa etmeleri gerektiğini ifade etti.
 
"Bugün haklarımızı korumamız için tüm halklarla Filistin halkı gibi birlik olup daha da güçlenmeliyiz" diyen Nehale, sadece kendileri için değil tüm Müslüman ve Arap kardeşlerinin özgürlüğü için güçlü olmaları gerektiğini belirtti. Nehale, Filistin halkının İntifada'yı koruyup ona sarılarak Zalim ablukayı her alanda kırmasını istediklerini belirtti.
 
Beyrut'ta gerçekleşen bu toplantının Filistin'e, İntifada'ya ve şehitlere bir destek mesajı olduğunu belirten Nehale, Filistin adının Beyrut'ta olduğu gibi bütün başkentlerde yükseltilmesi gerektiğini, Filistin davasının bütün coğrafyada, zalimlere karşı mücadeledenin, vahdetin ve adaletin sembolü olması gerektiğini söyledi.
 
Nehale, konuşmasının sonunda: "Önümüzde siyonistlerle mücadelede Kudüs şehitlerinin bize emanet bıraktığı tarihi bir fırsat var, Araplar ve Müslümanlar olarak vahdet olup bu fırsatı değerlendirerek Filistin ve Kudüs özgürleşene dek mücadelemize devam etmeliyiz" dedi. 
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar