Kudüs Evkaf ve Mescidi Aksa İşleri Müdürü:''Mescidi Aksa üzerinde Müslümanların dışında hiç kimsenin otoritesi olamaz.''

Kudüs Evkaf ve Mescidi Aksa İşleri Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib, Siyonist örgütlerin bölgenin ateş içinde kalması ve kanın da akmaya devam etmesi için işgal hükümetiyle işgal güçlerini tahrik girişimlerini sürdürdüklerine dikkat çekerek, en son işgal polisinden Mescidi Aksa’ya işgal rejimi bayrağı asmasını talep ettiklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1452 Tarih: 25 Aralık 2015 09:02
Kudüs Evkaf ve Mescidi Aksa İşleri Müdürü:''Mescidi Aksa üzerinde Müslümanların dışında hiç kimsenin otoritesi olamaz.''

Şeyh Azzam El-Hatib, Filistin Enformasyon Merkezine verdiği özel demeçte Mescidi Aksa’ya zarar verecek bir girişimin, bu kutsal mabedin akidelerinin bir parçası olması nedeniyle Müslümanların duygularını rencide edeceğini hatırlatarak, buna dokunmanın bütün bölgeyi içine alacak dini bir savaşı ateşleyeceğini ifade etti.

Şeyh Azzam Siyonist örgütler tarafından yapılan çağrıları sert şekilde eleştirerek “Mescidi Aksa üzerinde Müslümanların dışında hiç kimsenin otoritesi olamaz. Müslümanlar 144 dönümü bulan Mescidi Aksa külliyesinin hiçbir yerine işgal rejiminin bayrağının asılmasına izin vermeyeceklerdir” dedi.

Siyonist örgütler işgal polisine verdikleri dilekçelerde Mescidi Aksa surları içinde yer alan polis merkezinin üstüne İsrail bayrağı asılmasını talep etmiş, bu girişim büyük tepkilere neden olmuştu. 

fiem

Yorumlar