Siyonistlerle Filistinli Gençler Arasında Kalkiliya ve Kudüs'te Çatışmalar Çıktı

Bugün (28 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde Batı Yaka'nın orta bölgesinde yer alan Kalkiliya şehrinin doğusunda ve işgal altındaki Kudüs'te yer alan Şa'fat mülteci kampında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 1394 Tarih: 29 Aralık 2015 07:47
Siyonistlerle Filistinli Gençler Arasında Kalkiliya ve Kudüs'te Çatışmalar Çıktı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre Kalkiliya'nın doğusunda yer alan Azun beldesinin girişinde işgalci askerlerle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar oldu. Gençlerin buralara baskınlar düzenlemek isteyen işgalci askerlere tepki göstermeleri ve askerleri taşlamaları üzerine işgalci askerler de gençleri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı bombalar kullandılar.

Benzer bir çatışma da işgal altındaki Kudüs'te yer alan Şa'fat mülteci kampında meydana geldi. Burada da işgalci askerler kendilerine tepki gösteren Filistinli gençlere karşı yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullandılar.

İşgal güçleri bugün sabaha doğru da Batı Yaka'nın muhtelif şehirlerine bazı kişileri gözaltına almak, bazılarının evlerinde aramalar yapmak, bazılarına da kendi istekleriyle istihbarat merkezlerine gidip ifade vermeleri üzere tebligat bırakmak amacıyla baskınlar düzenlemişlerdi. Baskınlar muhtelif yerlerde işgalci askerlerle Filistinli gençler arasında küçük çaplı bazı çatışmalar meydana gelmesine neden olmuştu.

İşgal güçleri gündüz de Kudüs ve El-Halil'de tutuklamalar gerçekleştirdiler. Tutuklamaların bazılarını sokak ve caddelerde insanları kovalayarak gerçekleştirmeleri dikkat çekti.

fiem

Yorumlar