Aksa Murabıtları Mescide Yapılan Baskınları Protesto Etti

Siyonist işgal rejiminin, yahudi yerleşimcileri polis korumasında içeri alıp yine polis korumasında gezmelerine imkân sağlarken, Aksa Murabıtları olarak tanımlanan ve bu kutsal mabede sahip çıkmaya çalışan Müslüman gönüllülerin Mescidi Aksa'ya girmelerini engellemesi protesto edildi. İşgal rejiminin bu konuda sergilediği tutumu protesto amacıyla gösteri eylemi Mescidi Aksa'nın sahası içinde gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 1481 Tarih: 29 Aralık 2015 20:41
Aksa Murabıtları Mescide Yapılan Baskınları Protesto Etti

Siyonist işgal güçleri bugün (29 Aralık Salı) sabahın erken saatlerinde yahudi yerleşimci grupları polis korumasına alarak Meğaribe kapısından içeri soktuktan sonra içeride namaz kılan ve ilim halkaları oluşturan Müslümanları da huzursuz edecek hareketler yaparak gezmelerini sağlamasına rağmen Meclis kapısı önünde toplanan ve Aksa Murabıtları olarak tanımlanan bazı Müslüman kadınlarla erkekleri içeri sokmadı. İşgal rejiminin bu tutumu Mescidi Aksa üzerindeki kirli oyunlarının devam etmesi açısından endişe uyandırıcı olduğu için tepkiye neden oldu ve Müslümanlar öğleden sonra Mescidi Aksa'ya toplanarak tepkilerini protesto eylemleriyle ortaya koydular.

Protesto eylemine katılanlar, sabahleyin Aksa Murabıtları'nın içeri alınmamasının herhangi bir resmi karara dayanmadığına tamamen Mescidi Aksa'yı gözetim altında tutan işgalci güçlerin keyfi kararlarıyla olduğuna dikkat çektiler.

Batı Yaka ve Kudüs bölgesinde üç aydan beri devam etmekte olan Kudüs İntifadası'nın başlamasına işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya tuzak amaçlı uygulamalarının sebep olduğunun bilinmesine rağmen bu kutsal mabet açısından tehdit niteliği taşıyan uygulamaların tekrarlanması dikkat çekiyor.

Müslümanların sergilediği tutum onların, işgal rejiminin bu mescide tuzak kuran planlarına fırsat vermemek için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını ve bu planları uygulamaya kalkışmanın işgal rejimine çok ağır bir maliyeti olacağını gösteriyor.

fiem

Yorumlar