Kudüs ve Batı Yaka'daki Çatışmalarda Onlarca Filistinli Yaralandı

İşgal altındaki Kudüs kenti ve Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde dün (18 Ocak Pazartesi) işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda Filistinli onlarca genç yaralandı ve birçok genç de gözaltına alındı.  

Görüntülenme: 1406 Tarih: 19 Ocak 2016 12:25
Kudüs ve Batı Yaka'daki Çatışmalarda Onlarca Filistinli Yaralandı

Kudüs kentinde işgal güçlerinin dün sabah saatlerinden itibaren kentin çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda Filistinli üç genci gözaltına aldığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, çatışmalar işgal güçlerinin kentin doğusundaki El-Ayzeriyye beldesine baskın düzenlemesiyle başladı. İşgal askerlerinin baskın sırasında yoğun bir şekilde ses bombası, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığı ifade edildi.

Filistin Kızılayı, ilk yardım görevlilerinden birinin plastik mermiyle yaralandığını bildirirken, görgü tanıkları da bir işgal askerinin Filistinli gençlerin attığı taşlarla yaralandığını söyledi.

Çatışmalar sırasında çok sayıda Filistinlinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.

İşgal güçlerinin El-Ayzeriyye beldesinde Hüsam Şimali isimli gençle kimliği öğrenilemeyen bir çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçleri dün sabah ayrıca Kudüs'ün doğusundaki El-İseviyye köyüne de baskın düzenledi ve Şufat beldesinde Filistinli bir genci bıçak taşıdığı ve eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar