Filistinli Esir Gazeteci İçin El Halil'de Gösteri Düzenlendi

Onlarca avukat ve gazeteci bugün (20 Ocak Çarşamba) 57 gündür açlık grevinde olan esir gazeteci Muhammed El-Gig'e destek için El-Halil kentindeki mahkeme binası önünde gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1162 Tarih: 20 Ocak 2016 14:31
Filistinli Esir Gazeteci İçin El Halil'de Gösteri Düzenlendi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Avukatlar Sendikası'nın bugün saat 11:00'den itibaren mahkemelerde çalışmayı durdurarak El-Halil'deki mahkeme binası önünde esir El-Gig'e destek gösterisi düzenleme kararı aldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, gösteriye katılan çok sayıda avukat ve gazetecinin El-Gig'in gözaltında tutulmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek esir gazetecinin derhal serbest bırakılmasını isteyen pankartlar taşıdıklarını ifade etti.

Bu arada, Filistinli Esir Kulübü Hukuk Birimi Müdürü Avukat Cevad Bulas, idari hapis cezasını protesto için 57 gündür açlık grevinde olan esir El-Gig'in davasında işgal yönetiminin benzeri görülmemiş inatçı bir tavır sergilediğini söyledi.

Bulas, Yüksek Mahkeme'nin temyiz duruşması için 25 Şubat'a gün vermesinin işgal yönetiminin Filistinli esirin durumuna aldırış etmediğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar