Onbinlerce Filistinli Dün Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı Kıldı

Siyonist işgal asker ve polisinin yoğun güvenlik önemlerine, barikatlarına ve engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli bugün Cuma namazı kılmak için Mescidi Aksa’ya akın etti.  

Görüntülenme: 1427 Tarih: 23 Ocak 2016 10:43
Onbinlerce Filistinli Dün Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı Kıldı

Yerel kaynakların verdiği bilgiye bugün (22 Ocak) Gazze’den 200 kişi Kudüs’e giderken, Batı Yaka ile Filistin’in iç bölgelerinden 60 binden fazla kişi Mescidi Aksa’da Cuma namazı kıldı.

Sabah saatlerinden itibaren işgal polisi Mescidi Aksa çevresinde ve Eski Belde’de yoğun bir şekilde bulunurken,  Mescidi Aksa’ya girenleri sıkı şekilde aradılar ve bazı gençleri de darp ettiler.

Cuma namazından sonra halk Mescidi Aksa avlusunda, 58 gündür açlık grevini sürdüren gazeteci Muhammed El-Kik’in zindanda tutulmasını ve işgalcinin şehit cesetlerini teslim etmemesini protesto etti.

Diğer taraftan Cuma hutbesini veren Şeyh Dr. İsmail Nevahida, Müslümanlardan Kudüs’e yönelik sorumluluklarını yerine getirmelerini ve onu özgürleştirmek için çalışmalarını istedi.

Verdiği hutbede birliğin sağlanmasını isteyen Nevahida “bugün herkes birlik olmak, Allah’ın ipine sarılmak ve başkalarına fırsat doğuran bölünmeyi sonlandırmakla sorumludur” dedi.

fiem

Yorumlar