60 Gündür Açlık Grevinde Olan Filistinli Gazetecinin Ailesi Basın Toplantısı Düzenledi

Siyonist işgal rejiminin kendisi hakkında haksız yere verdiği idari hapis cezasına karşı açlık grevine başlayan gazeteci Muhammed El-Gig açlık grevinde 60’ıncı gününe girdi.  

Görüntülenme: 1275 Tarih: 23 Ocak 2016 16:23
60 Gündür Açlık Grevinde Olan Filistinli Gazetecinin Ailesi Basın Toplantısı Düzenledi

Avukatının kendisini hastanede ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Filistin Esir Kulübü, El-Gig’in kötüleşen sağlığı nedeniyle endişe duyduklarını belirtti.

Fransız Haber Ajansı'na konuşan Esir Kulübü sözcsüsü Emanin Serahine, “El-Afule Hastanesi'nde kendisini ziyaret eden avukatımızın verdiği bilgiye göre gazetecinin durumu çok kritik ve endişe vericidir. Birçok yerinde acılar hissetmekte ve morarmalar oluşmakta, görme bozukluğu yaşamaktadır” dedi. Gazetecinin sadece su içtiğini hatırlatan Serahine, El-Gig'in birkaç kez bayıldığını söyledi.

Diğer taraftan bugün (23 Ocak Cumartesi) basın açıklaması yapan El-Gig ailesi, Filistinli, Arap ve uluslararası kuruluşlardan açlık grevindeki El-Gig’in salıverilmesi için daha hayattayken girişimlerde bulunmalarını istedi.

Merkezi Ramallah’ta bulunan Vatan Enformasyon Merkezi’de basın toplantısı düzenleyen aile adına açıklama yapan eşi Feyha Şeleş, insan hakları kuruluşlarına seslenerek, Muhammed El-Gig’e destek için harekete geçmelerini talep etti.

Şeleş yaptığı açıklamada, Muhammed El-Gig’i muayene edecek tarafsız bir heyetin kurulmasında ısrar ettiklerini belirterek, İsrail’in onunla ilgili gerçekleri gizlediğini ifade etti.

Muhammed El-Gig (33), Suudi Arabistan kaynaklı El-Mecd televizyonu muhabiri. Evli ve iki çocuk babası. Geçen yıl Aralık ayında tutuklanan El-Gig idari hapis cezasıyla cezaevinde tutuluyor. 

 

fiem

Yorumlar