Gasıp İsrail Rejimi Filistinli Gazeteci El Gik'i Cezaevi Hastanesine Sevk Etti

Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig'in eşi Feyha Şeleş, işgal rejimi cezaevleri idaresinin tedavisi tamamlanmamasına rağmen El-Gig'i sürpriz bir şekilde El-Afule Hastanesi'nden Er-Ramle Cezaevi Hastanesi'ne naklettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1577 Tarih: 24 Mart 2016 10:10
Gasıp İsrail Rejimi Filistinli Gazeteci El Gik'i Cezaevi Hastanesine Sevk Etti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Şeleş, ayakta duramamasına ve yürüyememesine rağmen Filistinli esir gazetecinin bugün (24 Mart Perşembe) öğle saatlerinde naklinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Uzun süre açlık grevi eylemi yapan El-Gig'in tedavisinin ilk aşamasını tamamladığını belirten Şeleş, Filistinli esirin ayakta durabilmesi ve yürüyebilmesi için tedavinin ikinci aşamasını tamamlaması gerektiğini bildirdi.

Eşinin eşyalarını ve elbiselerini toplayamadan, nereye ve niçin götürüldüğünü bilmeden alelacele nakledildiğini söyleyen Şeleş, El-Gig'in halen tedaviye muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig, idari hapis cezasını protesto etmek amacıyla 96 gün açlık grevi yaptı ve işgal yönetiminin 21 Mayıs'ta serbest bırakma sözü vermesi üzerine açlık grevi eylemine son verdi.

fiem

Yorumlar