Siyonist Rejim Erez Kapısı'ndan Geçmek İsteyen Filistinlileri Keyfi Olarak Gözaltına Alıyor

Yıllardır abluka altında tutulan Gazze Şeridi halkının çektiği sıkıntıları görmezden gelen işgal rejimi ihlallerini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 1350 Tarih: 27 Mart 2016 05:02
Siyonist Rejim Erez Kapısı'ndan Geçmek İsteyen Filistinlileri Keyfi Olarak Gözaltına Alıyor

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi'nin Filistinlileri seyahat özgürlüğünden mahrum bırakmaya devam ettiğini ve Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçmek zorunda kalanları ve özellikle de 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki hastanelerde tedavi olmaya gidenleri keyfi nedenlerle gözaltına aldığını söyledi.

El-Mizan Merkezi, işgal güçlerinin Gazze Şeridi dışındaki hastanelerde tedavi görmek için Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçmek zorunda kalan hastalara ve refakatçilerine yönelik ihlallerini sürdürdüğünü ve bir hastayı daha kapıdan geçeceği sırada gözaltına aldığını, böylece yılbaşından bu yana kapıda gözaltına alınanların sayısının ikisi hasta ve biri refakatçi olmak üzere 7'ye ulaştığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda geçen yıl toplam 44 kişiyi gözaltına aldığı, gözaltına alınanlardan 4'ünün hasta ve 30'unun tacir olduğu kaydedildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda Gazze kentinin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi sakinlerinden 40 yaşındaki Hani Fethi Şerrab İslim'i Kudüs'teki El-Makasıd Hastanesi'nde tedavi olmaya giderken gözaltına aldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar