Siyonist Mahkeme Filistinli Kadın Gazetecinin Gözaltı Süresini Uzattı

Kudüs'teki işgal rejimi Merkez Mahkemesi dün 25 yaşındaki Kudüslü kadın gazeteci Semah Duveyk'in gözaltı süresini hukuki işlemlerin tamamlanması için uzattı. 

Görüntülenme: 1348 Tarih: 21 Nisan 2016 11:42
Siyonist Mahkeme Filistinli Kadın Gazetecinin Gözaltı Süresini Uzattı

Avukat Remzi Küteylat, Sulh Mahkemesi'nin gazeteci Duveyk'i şartlı olarak serbest bırakmaya karar verdiğini fakat savcılığın karara şiddetle karşı çıkarak kararın infazının ertelenmesini istediğini söyledi.

Savcılığın daha sonra Duveyk'in serbest bırakılması kararına itiraz ettiğini ve Merkez Mahkemesi'nin de itirazı kabul ettiğini bildiren Küteylat, Filistinli kadın gazetecinin hukuki işlemler bitene ve mahkeme hakkında nihai kararını verene kadar gözaltında kalacağını ifade etti.

İşgal rejimi savcılığı, Kudüs Haber Şebekesi muhabiri Semah Duveyk'in sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında şiddete teşvik eden yayınlar yaptığını iddia ediyor.

İşgal güçleri, Filistinli kadın gazeteci Semah Duveyk'i 10 Nisan'da Kudüs'ün doğusundaki Silvan beldesi Ra's El-Amud Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Duveyk'in Er-Ramle Cezaevi'nde kötü koşullarda tutulduğu bildirildi.
fiem

Yorumlar