İnsan Hakları Örgütünden Siyonist Rejime Suçlama

Betselim adlı insan hakları örgütünün dün sabah yayınladığı raporda İsrail'in Filistinlileri kendi topraklarından atmak için hukuki bir temele dayanma ihtiyacı duymadığını ve bu uygulamanın da yeni başlayan bir şey olmadığını dile getirdi. 

Görüntülenme: 1779 Tarih: 02 Aralık 2016 22:56
İnsan Hakları Örgütünden Siyonist Rejime Suçlama

Raporda yahudileştirme projelerinin İsrail'in kurulduğu günden beri devam eden projeler olduğuna dikkat çekildi.

Betselim'in raporunda arazi gaspının İsrail'in başlangıcından bu yana en değişmeyen, sabit politikası olduğu ifade edildi.

Raporda yahudi yerleşimcilerin bu politikanın ana eksenini oluşturdukları, işgal devletinin onları Filistinlilerin arasına onların mal varlıklarını yağmalamaları için özellikle yerleştirdiği ifade edildi. Yerleşimcilerin sadece mal varlıklarını gasp etmekle ve yağmalama yapmakla kalmadıkları aynı zamanda Filistinli sâkinlere zaman zaman bedensel saldırılarda da bulundukları ve onları huzursuz ederek kendi arazilerini terk etmeye zorladıkları dile getirildi.

Raporda işgal devletinin Filistinlilerin arazilerini gasp etmek için başvurduğu yöntem ve uygulamalara da yer verildi ve bu uygulamalar kategorik olarak sıralanıp örneklerle de izah edildi.

fiem

Yorumlar