Filistinlilerin Nüfus Cüzdanı Çilesi

Gurbet acısını bu acıyı yaşayan kişiden başkası anlayamaz, bu tanım mülteci olan Filistinlilerin durumunu anlatmaktadır. Bu kişiler gurbette kaybettiklerine kavuşmak için vatanlarına sığınmışlar. Onlar işgal altında olan vatanlarında sıkıntı içinde yaşamaya razı oldular, vatanlarında haklarını koruyabilecekleri kimlik isteğiyle yanıp tutuştular.  

Görüntülenme: 1784 Tarih: 29 Ocak 2017 08:24
Filistinlilerin Nüfus Cüzdanı Çilesi

Muhammet Batnici adında bir Filistin vatandaşı Tesnim Haber Ajansına verdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu: Vatanımıza döndüğümüzde saygın ve güzel yaşam sürmeyi arzuluyorduk, ne yazık ki şu gerçeği unutmuştuk. 18 yıldır herhangi bir nüfus cüzdanımız olmadı, bu acı hayret içeren bir gerçektir. Bu durum devam ettiği sürece çalışamayız, tedavi için dışarı çıkamayız, yakınlarımızı görmeye gidemeyiz yani biz en basit hakkımızdan bile mahrumuz ve bu haklarımızı kullanamıyoruz.

Bir diğer Filistinli Esame Batnici de şu açıklamalarda bulundu: Ben baypas (açık kalp ameliyatı) operasyonunu Filistin'in dışında yaptırmak istedim, ancak nüfus cüzdanı önümdeki en büyük engel oldu, yani nüfuz cüzdanım olmadığı için sağlığıma kavuşamadım. Çocuklarım topraklarımızın dışındadır ve biz onları görmeye gidemiyoruz. Gazze'de yaklaşık 5 bin vatandaş yaşamaktadır ve bu kişilerin Siyonist Rejimin olumsuz tutumlarından dolayı nüfus cüzdanı bulunmamaktadır,  çünkü bu Rejim iç denetimlerin sağlanmasına katkısı olacak belgenin çıkarılmasını engellemektedir.

Kentsel İşler Konseyi sözcüsü Muhammet Mekaddime ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmaktadır: Siyonist Rejim Başbakanının emri doğrultusundaki bu uygulamayı (kimlik çıkarılmasının engellenmesi) uzatıyorlar çünkü bu konu artık siyasi bir hal almıştır ve bana göre bu işi ileride imkanlar çerçevesinde ya da Siyonist Rejimin imkanlar olarak belirlediği çerçevede her siyasi aşamada bir araç olarak kullanabilmek amacıyla yaptılar.

İşgalci Rejim yetkilileri ayrıca Filistinlilere karşı insanlık karşıtı cinayetler işlediler ve uluslararası camia her zamanki sessizliği ile bu Rejime, Filistinlilere karşı işlediği cinayetlerde yardım etmektedir.

Ülkede nüfus cüzdanı olmayan Filistinlilerin yanında hatta nüfus cüzdanı olan Filistinliler bile Gazze Şeridi'ne giriş-çıkış işlemlerinde sorun yaşamaktadır.

tesnim 

Yorumlar