Köleleştirilen Filistinli Çocuklardan Haberiniz Var mı?

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrailli Yerleşimcilerin Filistinli küçük çocukları köle gibi çalıştırdıklarını ortaya çıkardı.  

Görüntülenme: 4456 Tarih: 13 Nisan 2015 15:35
Köleleştirilen Filistinli Çocuklardan Haberiniz Var mı?

New York İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün hazırladığı rapora göre, İsrailli işgalci yerleşimciler tarafından birçok bölgede yer alan tarım arazilerinde Filistinli çocuklar işçi olarak kullanılıyor.

Hazırlanan 74 sayfalık raporda, "11 yaşından küçük çocukların düşük ücretlerle tehlikeli işlerde çalıştırıldıkları" ifade ediliyor.

Örgütün Ortadoğu yetkilisi Sarah Leah Whitson, "İşgal ile birlikte bölgeye yerleştirilen Yahudi yerleşimciler, Filistinli çocukları çalıştırarak haklarını ihlal etmektedir" açıklamasında bulundu.

Rapor ayrıca çocukların ailelerine yardım etmek için okulu bıraktıklarını ve bu tür işlere girdiklerini kaydetti.

İsraillileri bu yaptıklarından dolayı kınayan New York İnsan Hakları İzleme Örgütü çalıştırılan çocukların iş yüzünden maruz kaldığı hastalıkların veya yaralanmaların masraflarının da siyonist rejim tarafından karşılanması gerektiği bildirildi.

1948 yılında Filistin'in işgal edilmesiyle bölgede etkinlik kuran Siyonist Yahudi yerleşimciler, 1967'den sonra uluslararası hukuka aykırı yerleşim planlarını hayata geçirmeye başladığı biliniyor.  

İşgal, saldırılar ve ambargolar nedeniyle açlıkla sınanan Filistinliler ise işgal edilen kendi topraklarında düşük ücretle çalışmaya maruz bırakılıyor. 

 

 on4haber

Yorumlar