Hukuk Merkezi'nden Abbas Yönetimine İşkence Eleştirisi

İngiltere’de faaliyet gösteren Arap İnsan Hakları Örgütü, Batı Yaka’da Filistin Yönetimi’ne ait cezaevlerinde vahşice işkenceler uygulandığını ve bunun siyasiler tarafından da bilindiğini belirterek, Filistin Yönetimi’nin ise işkenceyi durdurmak için hiçbir adım atmadığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1686 Tarih: 21 Ağustos 2015 11:32
Hukuk Merkezi'nden Abbas Yönetimine İşkence Eleştirisi

İnan Hakları Örgütü bugün (21 Ağustos Cuma) konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olmasından sonra Filistin Yönetimi ile ona bağlı güçlerin Roma Anlaşması maddelerine saygılı davranıp, bu cinayetleri savaş suçu kabul etmeleri gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Cenevre Anlaşması gereğince korunma altında bulunan vatandaşların haksız bir şekilde tutuklanıp işkence görmelerinin ceza gerektiren suç olduğunu hatırlatıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanına çağrıda bulunan Hukuk Merkezi, Filistin’de olup bitenleri yerinde görmek için özellikle Beytlahim, Eriha ve Nablus’taki istihbarat merkezlerine heyet göndermelerini istedi.

Hukuk Merkezi yaptığı açıklamanın devamında, cezaevlerinden çıkanların verdikleri ifadelere göre cezaevlerinin adeta mezbahanelere dönüştüklerini, buralarda kurbanların elleri ve ayakları bağlı bir şekilde havaya kaldırıldıklarını, sopa ve coplarla kaba dayak yediklerini, saatlerce hatta günlerce uykusuz bırakıldıklarını ve elektrikli coplarla dayak yediklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar