Esir Milletvekili En-Netişe Açlık Grevi Direnişine Başlayacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah"ın üyelerinden milletvekili Muhammed Cemal En-Netişe'nin ailesi dün akşam (27 Eylül Pazar) yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin hakkındaki idari hapis cezasını yedinci kez ve üç ay süreyle uzatma kararının kesinleşmesi halinde esir milletvekilinin açlık grevine başlayacağını bildirdi.  

Görüntülenme: 1647 Tarih: 28 Eylul 2015 17:06
Esir Milletvekili En-Netişe Açlık Grevi Direnişine Başlayacak

Milletvekili Muhammed Cemal En-Netişe'nin eşi Ahlam Et-Temimi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, esir milletvekiliyle aynı koğuşu paylaşan ve Cumartesi günü serbest bırakılan esirlerin işgal mahkemesinin idari hapis cezasının uzatılması kararını kesinleştirmesi halinde milletvekili En-Netişe'nin açlık grevine başlamaya niyetli olduğunu söylediklerini açıkladı.

İşgal mahkemesi, 24 Eylül'de milletvekili Muhammed Cemal En-Netişe hakkında verilen idari hapis cezasını uzatma kararını görüşecekti. Duruşmanın ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Esir milletvekilinin eşi Ahlam Et-Temimi, kocasının son olarak verilen ve yedi kez uzatılan idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında şu ana kadar 30 ay alıkonulduğunu ve işgal zindanlarında toplam 18 yıl yattığını söyledi.

Yorumlar