Siyonist İsrail Zindanlarındaki Esir Çocuk Sayısı 280

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, Siyonist işgal güçlerinin son haftalarda yaptığı tutuklamalar neticesinde işgal rejimi zindanlarında bulunan esir çocukların sayısının arttığına dikkat çekerek, son tutuklamalarla birlikte esir çocuk sayısının 280’e ulaştığını belirtti.  

Görüntülenme: 1316 Tarih: 19 Ekim 2015 12:35
Siyonist İsrail Zindanlarındaki Esir Çocuk Sayısı 280

Merkez sözcüsü Riyad El-Eşkar tarafından bugün yapılan açıklamada, işgal rejiminin Ekim ayı başında başlayan intifadanın yakıtı olarak gördüğü Filistinli çocukları korkutma, öldürme ve işkence etme yoluna gittiğini, bu ay içinde tutuklanan toplam 600 kişi arasında çocukların önemli bir oran teşkil ettiklerini ifade etti.
 
İntifadadan önce zindanlarda 210 esir çocuğun bulunduğunu kaydeden El-Eşkar, son haftalarda yapılan operasyonlarda tutuklanan çocuk sayısıyla bu sayının 280’e ulaştığını, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da yükseleceğini kaydetti.

El-Eşkar, yaptığı açıklamanın devamında Filistinli çocukların karşılaştığı zor şartları şöyle anlattı: “İşgalci kasten çocukları hedef almaktadır. Onları korkutmak, sindirmek ve intifadaya karışmalarını engellemek için en ağır işkenceleri yapmaktadır. Tutuklar tutuklamaz onlara dayak atan işgal güçleri, araca binerken ve araçta da işkence ediyor. Sorgu merkezlerinde ise bir insanın zor kaldıracağı işkenceler uyguluyorlar.”

Başka bir tehlikeye de dikkat çeken El-Eşkar, işgal güçlerinin çocuk yargılamasına yeni kanunlar eklemek istediğini, hükümetin teklifi kabul edilirse yaşları 14’ün altında olan çocukların da yargılanıp ağır cezalar alacaklarını, bunun neticesinde de zindanların çocuklarla dolacağını söyledi.

fiem

Yorumlar