İşgalci İsrail Rejimi Çocukları Bile Tutukluyor

Esirler ve Özgürleştirilenler Komisyonu 2015 yılının başlangıcından bu yana gözaltı ve tutuklama faaliyetleri hakkında bir rapor yayınladı. Raporda gözaltı oranlarında son beş yıl içinde belirgin bir artış olduğuna dikkat çekiliyor. Artışın en çok da henüz ergenlik çağına girmemiş çocuklarda olduğu ifade ediliyor.  

Görüntülenme: 1227 Tarih: 28 Aralık 2015 14:39
İşgalci İsrail Rejimi Çocukları Bile Tutukluyor

Esirler ve Özgürleştirilenler Komisyonu'nun Belgeleme ve Araştırmalar Birimi tarafından hazırlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporda işgal rejiminin 2015 yılı içinde 6830 Filistinliyi gözaltına aldığı bilgisi veriliyor. Bunlara %100 oranında yani gözaltına alınan bir tek kişi müstesna kalmaksızın hepsine bedensel yahut psikolojik işkence yapılmış. Birçoklarına kendi aile fertlerinin veya daha başka kişilerin gözleri önünde işkence uygulanmış. Bu uygulamaların uluslararası hukuka ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne aykırı olmasına rağmen siyonist işgal rejimi serbestçe bu işkence uygulamalarına başvurmaya devam ediyor.

Bu yıl içindeki gözaltı sayısında 2014 yılına nispetle %12.7'lik artış var. 2013 yılına nispetle ise %76.3'e varan büyük bir artış var. 2012 yılına göre artış %77.5'i bulurken, 2011'e nispetle iki katını da geçerek %106'ya varıyor. Bu oranlar da son beş yıl içinde gözaltı sayılarında belirgin bir artış olduğunu gösteriyor.

2015 yılında gözaltıların önemli bir kısmı Kudüs İntifadası sürecinde gerçekleştirilmiş ve bu dönemde günde ortalama 40 kişinin gözaltına alındığı görülüyor. İntifada döneminde gözaltına alınanların da büyük bir kısmını ergenlik çağının altındakiler oluşturuyor.

fiem

Yorumlar