Gasıp Rejim Güçleri Gazetecilere Yönelik Saldırılarını Sürdürüyor

Filistin Enformasyon Bakanlığı’nın Gazze ofisi tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin basın mensuplarına yönelik hak ihlallerini sürdürdüklerini belirterek, içinde bulunduğumuz Aralık ayında 18 saldırıda bulunduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1376 Tarih: 30 Aralık 2015 13:47
Gasıp Rejim Güçleri Gazetecilere Yönelik Saldırılarını Sürdürüyor

Yayınlanan aylık raporda işgal güçlerinin yaptığı ihlallerin farklılık arz ettiği hatırlatılarak, bunun içinde doğrudan ateş açma, plastik mermi kullanma, darp etme, tutuklama, olayları görüntülemeyi engellemenin de olduğu ifade edildi. Rapora göre Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim ayından şimdiye kadar basın mensuplarına yönelik 133 hak ihlali gerçekleşti.

İşgal güçlerinin saldırılarından yabancı uyruklu gazeteciler de nasibini alırken, Batı Yaka’da iki matbaa da Hamas hareketine yakın oldukları ve Kudüs İntifadası’nı destekledikleri için baskına uğrayıp malzemelerine konuldu.

Siyonist işgal rejimi, Filistin halkının mazlumiyetini ifade eden, bu halkın yanında yer alan, onu destekleyen herkese savaş açıyor. Bunun Filistinli olup olmaması da fark etmiyor.

fiem

Yorumlar